menu

Kazeinas – pieno komponento tyrimas (P09+F78)


Kazeinas – tai vienas pagrindinių baltymų aptinkamų piene ir sudarantis apie 70-80% visų pieno baltymų plačiai naudojamas ne tik pieno, bet ir kitų “baltymais praturtintų” produktų gamyboje, kazeinas yra pavojingiausias, su didele anafilaksijos rizika siejamas pieno molekulinis alergenas.

 

Dėl savo atsparumo karščiui ir kitiems fiziniams veiksniams, kazeino, didesniais ar mažesniais kiekiais aptinkama visuose karvės pieno produktuose, ar maisto patiekaluose, kurių gamyboje buvo naudojamas pienas.

 

Taip pat, dėl savo struktūrinio panašumo į kitų galvijų pieno baltymus, kazeinui alergiškiems asmenims alerginės reakcijos neretai pasireiškia vartojant ne tik karvės, bet ir ožkos, avies pieną ir/ar jo produktus. Kaip jau minėta, šis molekulinis pieno alergenas yra atsparus karščiui ir kitiems fiziniams veiksniams, tad šiam alergenui įsijautrinusiems asmenims dažniausiai patariama vengti visų formų pieno ir jo produktų.

 

Ėminys: veninis kraujas
Tyrimo metodas: fluorescencinė imunofermentinė analizė (FEIA)
Tyrimo kodas: P09+F78

 

Pasiruošimas tyrimui

Specialaus pasiruošimo nereikia. Pacientas gali būti pavalgęs, alerginių vaistų (antihistamininių) vartojimo nutraukti taip pat nereikia.

Tyrimo atlikimo laikas

Tyrimas atliekamas per 3 darbo dienas nuo kraujo mėginio pridavimo dienos.

Scroll to Top