menu

Alergija karvės pienui – tai dažniausia kūdikių ir vaikų maisto alergija, galinti sukelti įvairius simptomus varijuojančius nuo žarnyno simptomų, tokių kaip pilvo pūtimas, vėmimas, viduriavimas (su kraujo priemaišomis ar be jų), iki sunkių ir gyvybiškai pavojingų sisteminių (anafilaksinių) reakcijų. Alergija pienui taip pat siejama su odos ligų, tokių kaip atopinis dermatitas ir egzema paūmėjimais, sunkesne ligos eiga.

 

Daugumai vaikų alergija pienui pasireiškia dar pirmaisiais gyvenimo mėnesiais ir su amžiumi – išaugama. Pieno, kaip maisto produkto svarba pilnavertiškam vaiko vystymuisi – nenuginčijama. Dėl šios priežasties, net ir esant nustatytai alergijai pienui, itin svarbu atrinkti, kokius pieno produktus ar kokios formos pieną vaikas gali vartoti nesibaiminant alerginių reakcijų. Tai įvertinti greitai ir nesudėtingai gali padėti alergijos pienui ištyrimas molekuliniame lygmenyje (pieno komponentų tyrimas).

 

Atkreipiame dėmesį, kad alergija pienui negali būti painiojama su kitomis būklėmis, tokiomis kaip laktozės netoleravimas. Laktozės netoleravimas yra nealerginė būklė, kurios metu dėl vienos ar kitos priežasties žmogaus organizme neskaidomas (nevirškinamas) pieno cukrus (laktozė). Dėl šios priežasties kai kuriems, pienui nealergiškiems asmenims gali pasireikšti pilvo pūtimo, viduriavimo, pykinimo simptomai pavartojus šviežio pieno.

 

Ėminys: veninis kraujas
Tyrimo metodas: fluorescencinė imunofermentinė analizė (FEIA)
Tyrimo kodas: P08+F2

Pasiruošimas tyrimui

Specialaus pasiruošimo nereikia. Pacientas gali būti pavalgęs, alerginių vaistų (antihistamininių) vartojimo nutraukti taip pat nereikia.

Tyrimo atlikimo laikas

Tyrimas atliekamas per 3 darbo dienas nuo kraujo mėginio pridavimo dienos.

Papildomi alergeno komponentų tyrimai

Dėmesio! Atkreipkite dėmesį, kad atskirų alergeno komponentų tyrimai yra atskiri ir neįskaičiuoti į bendrą alergeno tyrimo kainą.
Scroll to Top