menu

Atrankinis tyrimas, kurio metu ištiriamas įsijautrinimas 30 maisto alergenų. Maisto alergenų paletę rekomenduojama tirtis, kai įtariama alergija maisto produktams. Dažniausi alergijos maistui požymiai - pasikartojantys odos bėrimai, odos plotų šlapiavimai, virškinamojo trakto sutrikimai, taip pat gali būti skundžiamasi ir kvėpavimo sistemos sutrikimais – dusuliu, pasunkėjusiu kvėpavimu, kosuliu ar net sloga. Alergija maistui taip pat gali sukelti ir sunkias, gyvybiškai pavojingas reakcijas, tokias kaip anafilaksija.

 

Dažniausiai alergiją maistui sukelia kasdieniai maisto produktai, tokie kaip: kiaušiniai, riešutai, karvės pieno produktai, soja, žuvis. Šio tyrimo metu taip pat tiriama alergija kviečiams ir kitiems grūdams, mėsai, vaisiams, daržovėms. Visi į paletę įeinantys maisto alergenai pateikti atsakymo pavyzdyje.

 

Atkreipiame dėmesį į tai, kad alergija maistui ir maisto netoleravimas – tarpusavyje nesusijusios būklės. Alergija maistui yra liga, reikalaujanti gydytojo priežiūros ir dažnai pareikalaujanti tam tikro mitybos raciono apribojimo. Tuo tarpu maisto netoleravimas – laikina būklė, kurios “gydymui” dažniausiai pakanka mitybos kontrolės pagal pasaulio sveikatos organizacijos nurodytas rekomendacijas. Dėl šios priežasties maisto netoleravimo testas ir alergijos maistui tyrimai yra skirting savo prigimtimi ir dažniausiai maisto netoleravimo testas gali nebent papildyti alergijos maistui tyrimo rezultatus.

 

Ėminys: veninis kraujas
Tyrimo metodas: fluorescencinė imunofermentinė analizė (FEIA)
Tyrimo kodas: P04

Pasiruošimas tyrimui

Specialaus pasiruošimo nereikia. Pacientas gali būti pavalgęs, alerginių vaistų (antihistamininių) vartojimo nutraukti taip pat nereikia.

Tyrimo atlikimo laikas

Tyrimas atliekamas per 3 darbo dienas nuo kraujo mėginio pridavimo dienos.

Scroll to Top